Før/efter redigering af landskabsbillede.

Redigering af et landskabsbillede

Ser tit i diverse fora om man må se før og efter billede. Der er mange der ikke vil gøre dette, og jeg er normalt også en af disse. Jeg mener det er det færdige billede der tæller og kun er det der skal vises. Men nu har jeg prøvet at gøre netop dette for, at vise hvordan et landskabsbillede, kan ændre sig via noget simpel redigering. 

Landskab uredigeret

Landskab uredigeret

Så hvordan får jeg så dette billede, der virker noget kontrastløst og mat i farverne, til at være kontrastrigt og farvemættet. Noget af det er faktisk meget nemt og kræver ikke det helt store. Men alligevel skal man hele tiden vurdere selv små ændringer. 

Redigeringen af et landskabsbillede

Det jeg altid gør, er at følge punkterne i Lightroom slavisk igennem. Dette gør at man kommer gennem dem alle. Men det udelukker ikke at man kan gå tilbage senere. 

Så først et par justeringer af farvetemperatur og tint. Syntes ikke helt det var i orden. Eksponeringen finder jeg ok, i hverfald mens jeg starter min redigering. Men øger min kontrast betydeligt til +40. Jeg bestemmer mig for at lukke mine højlys ned, så -100 til dem og mine skygger åbnes med +100. Det hvide og sorte får så lidt den anden vej med +24 og -21. Clarity, Vibrance og saturation får alle et +10 og point curve  bliver sat til strong. 

Så kunne billedet sådan set godt være færdigt.

Landskabsbillede redigering halvejs

Landskabsbillede redigering halvejs

Videre redigering

Jeg synes ikke det er nok. Der mangler noget. Derfor tænker jeg at jeg vil gøre skyggerne lidt koldere og højlysene lidt varmere, så derfor laver jeg noget splittoning. Så højlysene får værdien 43 i Hue og 51 i Saturation mens skyggerne får 206 i Hue og 25 i saturation. Dette giver dog for mig en lidt forkert balance, så den giver jeg værdien -45.  Jeg fortsætter med en gradient i himlen for at gøre den lidt mørkere og lidt mere varm. Jeg gør det samme med kornet, hvor jeg blot gør det lidt mørkere men fjerner lidt af gradienten med en brush.

Jeg laver en par radial filtre, hvor jeg lokalt gør en del af skyerne lysere og lidt varmere og et hvor træet får lidt ekstra lys og igen lidt varmere. 

Det færdige resultat 

Landskab redigeret i Lightroom

Landskab redigeret i Lightroom

Det endelige resultat er så blevet til billeder der ses her ved siden af. 

 

 

 

 

Video

Vejen til resultatet har jeg selvfølgelig dokumenteret i en video på youtube. 

Yderligere information

Der er brugt en masse viden der er gennemgået i artiklen om Lightroom redigering

Udgivet i Billed redigering, Billedbehandling, Billeder, Lightroom, Video og tagget , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *