A3 projekt

Lean A3

En af de vigtigste ting ved LEAN er at få sat det i system og skemalagt. Nogle ting kan man godt lave uden noget særligt stort system. Andre ting kræver et stort system.

Der er i tiden udviklet mange redskaber der kan hjælpe en og flere af dem at sat sammen til et 3. redskab.

Det vigtigste er nok at vise at det giver en forbedring, for ellers er forandringen værdiløs. Så derfor er det også vigtigt at få analyseret og dokumenteret det man står i, før man begynder at lave forbedringer.

Jeg synes det kan være meget formålstjenligt at bruge noget som A3 til at gøre det. Mange laver det i hånden. Personligt har jeg en meget grim håndskrift. Så derfor stod det mig meget hurtigt klart, at jeg gerne ville have det på computer. Og der stod også klart at et fuldt A3 ark, måske ikke helt stod mål for det arbejde vi stod overfor. Så derfor fik vi lavet en lettere forsimplet udgave af A3.

Når man bruger A3 og i det hele taget LEAN er det vigtigt at man er åben og ikke forudindtaget om et problem og løsningen. Og det er i øvrigt nemt at falde i den fælde og det er en A3 med til at sørge for man ikke falder i den fælde, selvom jeg har set at man gør det alligevel.

En anden af grundene til at jeg ville have det på computer er, at det nemmere at gemme til senere brug. Det forsvinder ikke så nemt. Man kan lave en folder på computeren/serveren og så gemme dem deri, med en under folder for hvert projekt. Og ofte har man noget video og andre ting til at underbygge processen. Der så også kan gemmes der.

For at man ikke skal lave noget dobbelt, så har jeg valgt at dele den forsimplede udgave i et word dokument.

 

Udgivet i Lean, Virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *