Folder could not be found

“The Folder could not be found” i Lightroom

Vi kender alle det at der der står “The folder could not be found”, når vi starter Lightroom. Dette kan skabe lidt frygt blandt nogen. Har jeg mistet mine billeder? Hvor er det blevet af?

Folder could not be found in lightroom

Folder could not be found

Billederne kan findes

Til alt held er alle håb ikke ude. Billederne kan findes igen.  Det er heldigvis ikke så svært. Man går i Library modulet. Her finder man man folder oversigten ude i venstre kolonne. Her finder man den folder de drejer sig om. På denne højreklikker man og vælger “Find missing folder”. I den dialog boks der så kommer frem, skal man finde den folder billederne er i og så klikke på “Vælg mappe”. Derefter skulle billederne gerne være at finde i Lightroom, hvis man kan finde folderen. 

Hvorfor sker dette så i Lightroom

Dette kan ske i Lightroom, hvis man gør noget uden for lightroom. Det vil sige at man gør det i filbrowseren. Her er kan man f.eks. synes at folderen skal have et nyt navn. Det er noget jeg selv gjorde engang, fordi jeg ikke syntes navnet var helt som det skulle være. 

En anden årsag er hvis man har billederne på en ekstern harddisk. En ekstern Harddisk når man tilslutter via USB har det med engang imellem af få et helt andet drevbogstav. Dette kan man selvfølgelig rette i systemet. Men man kan også gøre det i Lightroom, hvor man på ovennævnte måde finder billederne igen.

Jeg har lavet en lille video, hvor jeg viser hvordan man gør det. Videoen er på youtube.

 

Udgivet i Billed redigering, Billedbehandling, Billeder, Lightroom og tagget , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *