Gult kort af fodbold dommer

Brokkerier i fodbold

Når man ser en fodbold kamp, eller for den sags skyld næsten alle andre sportsgrene, er der næsten altid en masse brok over hvad dommeren dømmer eller over for en modstander.

Rugby

Tilfældigvis kom jeg for noget tid siden, til at se en Rugbykamp i TV. Vi kan nok alle blive enige om, at det er en kan virke som en voldsom sport. Der ikke bliver lagt fingre imellem i taklingerne. Og der vil nemt kunne opstå uenigheder eller lige frem hævnaktioner. Man skal her huske på, at rugby er en meget stor sport i mange lande og der rigtig mange fanatiske tilskuere. Og den kamp jeg så var en kamp under VM for Rugby, så der burde være en masse brok og lignende som man ville se under fodbold VM. Til min store overraskelse så jeg ikke ret meget brok.

Opdagelsen

Der gik faktisk lidt tid før jeg opfattede dette. En af årsagerne til dette er helt sikkert, at jeg koncentrerede mig om at kunne forstå reglerne. Men langsomt gik det op for mig, at der ikke var ret meget brok. Og en af de gode ting ved sporten er, at der var microfon på dommeren, hvor lyden kom ud til seeren. Man kunne tydeligt mærke, at der var stor respekt for dommeren, der hurtigt var over brok og fik det talt ned.

Og fortsatte spilleren bare 2 sekunder efter den klare henstilling, så man faktisk ofte dommeren have hånden nær lommen, med det gule kort, og så stoppede spilleren med det samme. For et gult kort i rugby, betyder en udvisning i 10 minutter. Og jeg så et par gange, at der var en spiller der forsatte og han modtog så det gule kort og holdet skulle spille i undertal i 10 minutter. Man ser faktisk noget lignende i amerikansk fodbold.

Jeg tror, at det at dommeren reagerede så hurtigt, var med til at dæmpe gemytterne med det samme, og at der var store konsekvenser ved at forsætte også satte sine begrænsninger.

Kan dette overføres til fodbold

Kan dette overføres til fodbold? Det mener jeg, at det kan. Endda uden at gøre særlig meget. Det kræver dog, at dommeren er med på, at reagere hurtigt og forsøge at neddæmpe brokkerierne med det samme de opstår og være hurtig med at give det gule kort for den forseelse. Og som man ofte seer så er der flere spillere der brokker sig. så må dommeren give et gult kort til alle de personer der brokker sig. Mit gæt er at efter dette sker, så ser man efter få uger ikke flere brokkerier. Dog er problemet, at der ikke er indført 10 minutter udvisning i divisionsfodbolden endnu. Om det skal indføres på det niveau ved jeg ikke. Men FIFA skal helt sikkert indblandes i opgaven, således at der sættes fokus på området i hele fodbold verdenen.

Ved at det bliver på FIFA niveau, så vil man se det i alle internationale kampe og nationale ligaer. Derved ser alle fans og unge spillere at brok ikke er acceptabelt. Og derved vil det sprede sig til dem og deres kampe på et lavere niveau.

Andre konsekvenser

Vil det give andet. Ja jeg har faktisk en ide om at der også ville betyde, at tilskuere og forældre til ungdomskampe. får en bedre opførsel og forhåbentligt overlader det mere til træner/holdleder at give instruktioner til spillerne om hvordan de skal spille. Det burde også give det at dommeren ikke bliver overfust af forældre til håbefulde børn.

Udgivet i Fodbold, Sport og tagget , , , .

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *